Grilla 2023 - Vad är bästa och hetaste trenderna

Sommaren är här och det är dags att börja tänka på grillning! Men vad ska man egentligen grilla för att imponera på gästerna och få en minnesvärd middag? 2023 är året då trenden går mot hållbarhet och nya smaker. Följ med på en resa genom de hetaste grilltrenderna för sommaren 2023.

När det kommer till grillning 2023 så är det viktigt att tänka på hållbarhet. Många väljer att grilla vegetariskt eller växtbaserat, såsom marinerade halloumi eller svampburgare, för att minska sitt köttintag och bidra till en mer hållbar planet.

Ett annat trend är att experimentera med smaker från andra delar av världen, såsom asiatiska smaker och marinader. Tänk på att marinera köttet eller grönsakerna innan grillingen för att ge maten en extra smak och hålla den saftig.

För de som är sugna på att prova något nytt, så är insekter ett hett alternativ. Grillade maskar och larver är en del av en hållbar matkonsumtion och är också rika på protein.

Fisk och skaldjur är också ett bra val för grillning 2023. Grilla fisk med en smakrik marinad eller lägg skaldjuren direkt på grillen för en riktigt smakupplevelse.

Grilla nyttigt i år

Det är dags att sätta grillen på högvarv och börja förbereda sig för en hälsosam och smakrik grillning! Nyttig grillning är inte bara bra för kroppen, det är också enkel och roligt. Följ med på en resa genom de bästa tipsen för att göra din grillning hälsosammare och mer njutbar.

För det första, det är viktigt att välja rätt mat att grilla. Istället för att fokusera på kött, försök att inkludera mer grönsaker och fisk. Grönsaker som zucchini, paprika och aubergine är bra val för grillning och är rika på vitaminer och mineraler. Fisk som lax och torsk är också bra val, eftersom det är rikt på omega-3 fettsyror och proteiner.

Det är också viktigt att tänka på hur du marinerar din mat innan grillningen. Försök att undvika marinader som är höga i socker och salt. Istället kan du använda olja, vinäger och citronsaft som bas, tillsammans med kryddor och örter för att ge maten en extra smak.

När det kommer till kött, välj magra alternativ som kyckling eller nöt- eller griskött. Undvik att grilla för länge eller vid för hög värme för att minimera risken för cancerframkallande ämnen.

För att göra din grillning ännu mer hälsosam, försök att undvika att använda beredningsmedel som smör eller majonnäs. Istället kan du använda en hälsosammare alternativ som tzatziki eller hummus.

Så om du vill imponera på dina gäster och skapa en minnesvärd middag, prova att grilla vegetariskt, experimentera med smaker från andra delar av världen, prova insekter eller grilla fisk och skaldjur. Grillning 2023 är året då allt är möjligt och det finns många spännande alternativ att välja mellan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Grilla Pimientos de Padron

Weber - Störst på grillar?

Grillade Paprikor med Fetaost och Oregano