Grillade Paprikor med Fetaost och Oregano

 Ingredienser

  • 4 stora röda paprikor
  • 1/4 kopp olivolja
  • 2 teskedar färsk oregano, hackad
  • 1 tesked salt
  • 1/2 tesked svartpeppar
  • 1/2 kopp fetaost, krossad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade

Instruktioner

Skär paprikorna i halvor och ta bort frön och stjälkar.

I en skål, blandar du ihop olivolja, pressad vitlök, hackad oregano, salt och svartpeppar.

Lägg paprikorna i marinaden och se till att alla halvor är täckta. Låt marinera i kylskåp i minst 30 minuter, eller helst över natten.

Sätt ugnen på grillläge eller hög värme. Placera paprikorna på grillen och grilla i ca 4-5 minuter per sida eller tills de nått önskad grad av tillagning.

Ta ut paprikorna från grillen och lägg dem i en skål. Tillsätt krossad fetaost och rör om.

Lägg tillbaka paprikorna till grillen och grilla i ytterligare 1-2 minuter tills fetaosten smält.

Servera varma med en sallad eller som tillbehör till kött eller fisk.

Detta recept ger dig saftiga och smakfulla grillade paprikor med en härlig smak av oregano och fetaost. Grillningen ger paprikorna en krispig yta och smakfullt smak, och tillsatsen av fetaost ger en krämig och salt kontrast. Den här rätten är enkel att göra och kan njutas som en självständig rätt eller som tillbehör. Det är också vegan vänligt om man utesluter fetaosten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Grilla Pimientos de Padron

Weber - Störst på grillar?